Uanset hvilket firma man har og hvilken branche man befinder sig i, vil der i langt de fleste tilfælde være dage og tidspunkter, hvor det er bedst at blive vist og tidspunkter, hvor der ikke er nogen grund til det.

Sælger man f.eks. børnetøj er der ikke meget salg i at blive vist mellem klokken 16:00 og 20:00. Her bliver børnene hentet, der skal ordnes indkøb, aftensmad, laves lektier, etc. Det betyder også, at der her ikke er tid til at kigge på nyt børnetøj. Når børnene er lagt i seng er der derimod mere tid til at kigge på børnetøj, så derfor vil et godt tidspunkt at blive vist være mellem 20:00 og 23:00/24:00.

Så i dette tilfælde er der ingen grund til at blive vist, når der alligevel ikke er nogen, der har tid og overskud til at købe børnetøj i det tidsrum.

For at finde ud af hvilket tidspunkt på dagen eller hvilke dage, der er mest salg, vælger man den kampagne man vil kigge nærmere på. Hvis det bare er generelt for hele kontoen undlader man at vælge en kampagne. Dernæst klikker man på ”Rapporter” i øverste højre hjørne, vælger ”Foruddefinerede rapporter (Dimensioner)”, ”Tidspunkt”, og vælger derefter enten ”Ugedag” eller ”Tidspunkt på dagen”.

Når man har gjort dette får man en tabel (i dette tilfælde ”Tidspunkt på dagen”), hvor man kan se statistikkerne for hvert timetal i løbet af døgnet. Her kigger vi på 30 dages data og det er tydeligt at se, at de tidsrum, der er bedst konvertering er mellem 7:00 og 12:00 (man kan argumentere for 9:00 til 12:00) og igen fra 15:00 til 21:00. Det betyder også, at det klart ville være smartest at målrette mod disse tidspunkter på døgnet og eventuelt overveje at slukke i de andre tidsrum.

Sørger man for ikke at annoncerer i de tidsrum, man alligevel ikke får nogle konverteringer, kan man igen reducere mængden af irrelevant trafik. Jo mere irrelevant trafik, man får sorteret fra, des større er sandsynligheden for, at det daglige budget holder længere og giver den korrekte trafik til siden.

Når du har fundet ud af, hvilket tidsrum/hvilken dag på ugen, du har de bedste salgstal, skal du ind og have lavet annonceplanlægningen om for at sikre, at du rammer de rigtige tidspunkter og ikke annoncerer i de tidsrum, hvor du ikke har nogle konverteringer.

Først vælger du den kampagne, som det handler om, vælger annonceplanlægning og vælger enten blyanten eller ”Rediger annonceplanlægning”.

Når det er gjort kommer der en dialogboks op, hvor du kan tilføje ved at klikke ”Tilføj”. Her er der flere valgmuligheder: Du kan både vælge specifikke ugedage og tidsintervallet på dem. Du kan også vælge Mandag-fredag som ovenstående, og du kan vælge ”alle dage”.

I ovenstående tilfælde har jeg taget udgangspunkt i de tidsintervaller jeg viste tidligere og har sørget for, at det kun er mandag-fredag mellem 7:00 og 12:00 samt mellem 15:00 og 21:00 annoncerne bliver vist. De tidsrum jeg ikke har valgt ser Google Ads som værende fordi der ikke skal annonceres her. Derfor vil annoncerne automatisk blive ”slukket” i disse tidsintervaller.

Når man er færdig med at tilføje intervaller klikker man på ”Gem” og du vil nu i oversigten med de vandrette bjælker kunne se, hvad du har valgt, som vist nedenfor:

Her kan man også, hvis man ved der er et af de valgte intervaller, der er bedre end det andet, lave automatiske budjusteringer i de valgte tidsrum.

Ovenfor ses der et eksempel, hvor Google Ads automatisk justerer mine bud op med 20% hver mandag mellem 7:00 og 12:00 og sænker det med 50% mandag mellem 15:00 og 21:00, samt tirsdag mellem 07:00 og 12:00. Dette kan justeres som man ønsker det ud fra de data, man har fundet i rapporten.

Jo mere man sørger for at gøre det specifikt ud fra de data man finder, des større er sandsynligheden for, at man får de klik ind på siden, som har størst sandsynlighed for at give salg.

  Lad os tage en uforpligtende snak

  Du er velkommen til at ringe eller skrive til os på nedenstående. Så kan vi enten tage en samtale eller et møde ansigt til ansigt om jeres behov. Selvfølgelig ganske uforpligtende.
  Telefon: 42 33 64 24
  E-mail: kontakt@advedia.dk

  Tilmeld dig nyhedsbrev

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få relevante nyheder i din indbakke. Intet salg, kun tips, gode råd og vejledning

  Kontaktinformation
  42 33 64 24
  info@advedia.dk
  Kontaktinformation
  Persillehaven 47
  5320 Agedrup
  Advedia.dk
  Hos Advedia går vi ind for den personlige relation, og en tæt dialog om dine ønsker. Vi går ind for ærlig rådgivning med et ønske om at hjælpe dig med at vækste din virksomhed. Vores succes forudsætter, at du har succes. Så lad os sammen skabe succes!
  caret-up